är det sommar nu??



Haha kanske inte än, men solen tittade faktiskt fram idag. Det var riktigt fint väder men självklart jag jag inte ut. Lite för kallt var det. Jag hoppas att det blir varmare så jag faktiskt kan vara ute utan att förfrysa mig:P

Sitter iallafall just nu och lyssnar på lite musik och bara tar det lugnt. Ska snart krypa till sängen. Imorgon blir det en ny vecka med nya äventyr eller vad man nu ska säga.

Godnatt!

moovie time


fotade denna bild i lördags.

Har varit på skolan idag, ovanligt eller? Nej kanske inte. Men jag har lite bråttom för jag ska hoppa i duschen nu, och sen äta. För senare drar det iväg till långsele för att kolla film.
Har inte mer att skriva. Hörs kanske efter filmen :)

ingen bra dag idag!



Hej!

Denna dag har itne varit så jätte bra. Vet inte varför men jag antar att alla har dåliga dagar ibland. Skulle egentligen sitta och plugga skallen ur mig men eftersom jag nu passar bäst i ett mörkt hörn så blir det inget pluggande idag. Tur att det inte är saker som ska vara klara imorgon. Nej nu ska jag forsätta att lyssna på musik i mitt mörka hörn :P

bara en vanlig dag



Hej alla!!
Idag har varit en ganska lugnt dag. Har varit och köpt batterier till en analog systemkamera som jag har haft hemma under helgen för att testa den. Funderar starkt på att köpa den. Jag har även städat rummet och tvättat kläder. Låter verkligen "jätte" intressant! Okej min dag har kanske inte varit världens roligaste dag men alla dagar behöver väl inte vara roliga för att vara bra. eller?

Jag har väl inget mer att skriva förutom att the Osbournes är så jävla tokiga så jag vet inte vad XD

hope for Haiti



Jag sitter nu och kollar på MTV's insamling till Haiti. Det är hemskt att sånt här händer och så många liv förloras.
Tänk alla som har förlorat en nära vän, en mamma eller kanske till och med ett litet barn. Jag får verkligen många tankar i huvudet när jag ser allt detta på tv och hör vad de säger. Jag känner även hur ögonen fyls med tårar ibland. Egentligen skulle jag vilja hjälpa till så mycket jag kan, men jag är väldigt orolig då att det inte kommer fram rätt. För några år sedan såg jag på nyheterna att det var kläder som skulle räcka till 100 barn hade hamnat hos någon annan, någon som inte behöver det. Så ska det inte vara.

Något av det värsta är att det sprids så mycket sjukdomar där i Haiti nu så det räcker om de får ett litet skärsår så kan de dö, bara för att de där nere inte har tillräckligt med Sjukvårdssaker. Det är såmånga som behöver sjukvård så läkarna som är där hinner inte med.

jag vill ge ett stor beröm till alla som har hjälp till, och även alla kändisar som tar sig tid för det här. Det är en sak som berör hela världen och inget en person fixar själv. Jag hoppas att de lyckas samla ihop så mycket som de hade tänkt och för hoppningsvis mer.

min roliga kväll



Hej alla!!
Jag har inte så mycket att skriva idag. Har läst hela 40 minuter i No boken.

Haha gud vad jag känner mig tråkig. Jag har ju faktiskt lite att skriva om:
Idag var första gången jag har ridit på över ett år. Det var helt underbart och jag saknar verkligen hästarna.
Men jag måste vara realistisk när det gäller hästarna. För jag vill inte rida i ett halvår för till hösten kommer jag inte ha tid. Jag får satsa på ridläger antar jag :P

Har Ikväll fixat lite med blogg menyn, men den är inte helt klar än. Det tar ganska lång tid att fixa allt och läxor har man ju också. Nu säger jag godnatt till alla där ute :)

meningen att man ska uppdatera också!



hej!
men fenomenet med fler besökare när jag inte bloggar fortsätter. hade 18 unika igår tror jag och dagen före då jag faktiskt skrev något hade jag fem. Så om jag slutar skriver helt och hållet blir ju denna blogg stor ;)

Har inte hunnit blogga något och har även inte haft någt att skriva om så. Har iallfall varit i skolan idag,samma som alla dagar. Snabbt hem och göra middag innan det blev att åka ner på bowlingen för att först ta hand om barnbowlingen och sen träna själv. Var hemma vid åtta så efter det har jag suttit lite framför datorn och även gjort en del av ett So arbete. Ska snart krypa ner i sängen så jag antar att vi syns imorgon!

söndag

hej alla!!

jag hade inte tid att blogga igår. Var först på stan och sen var jag på bowlingen hela kvällen och hade väldigt trevligt. Jag gjorde lite roliga saker där nere några av dom var:
* en kort studn sprang jag runt utan kjol för louice hade tagit den :P
* lyckades lova en full kille att han skulle få sova i min hall här hemma. Som tur var så var han så full att han inte kom ihåg det.
* jag lyckades även ge mig själv skavsår :D

Men en rolig kväll var det.

Jag vaknade idag kl 12 och sen har dagen bara flytit på. Jag har faktiskt städat rummet och även fotat en ny bild till min header som är uppe nu :) blev faktiskt en ganska bra bild.

Sen har min kamera stått stora delar av veckan så det har inte blivit såmånga kort. Jag måste verkligen försöka ta mig ut och fota till helgen eller något sånt :)

fredag kväll


En till på min hamster som jag fotade igår. Som sagt var jag tvungen att vara snabb innan kinderna blev fullproppade :)

Äntligen är det fredagkväll. Det ända jag har gjort är att kollat på delar av två filmer och lyssnat på musik. Har inte orkat gjort något annat. Jo har även sprungit runt och försökt komma på vad jag ska ha för kläder på mig imorgon kväll. Bowlingen har avslutning så vi ska gå dit och äta och sen kanske bowla oseriöst en timme. Det kommer bli jätte kul, och mycket roligare när jag vet vad jag ska ha för kläder på mig. Det är verkligen problem denna kategori "kläder", men jag hittar säkert något.Annars får jag väl gå naken ;)

Ska snart hoppa i sängs. ska först bara fota lite "hihi" som jag aldrig gör :)

hamihami



jag vet att hans nos blev suddigt men lätt att fota en hamster? inte ett dugg.
Försökte få han att stå till med hjälp av godis vilket gjorde att efter 30 sekunder såg han väldigt rolig ut med allt i kinderna. Lyckades ändå fota några bra bilder.

Äntligen! Idag kom min blåa lilla nano som jag hade beställt i söndags. har suttit hela kvällen och försökt lära mig den och har nu lyckats få till det :P inte lätt det där.

Nu ska jag sätta mig och räkna några matte tal som jag ligger lite efter med. så vi syns troligtvis imorgon!

svart/vit



vanligt dag i skolan. Vi hade världens håltimme innan sista lektionen men vi lyckades ganska bra med att få tiden att springa iväg.

Jag är jätte foto sugen men har inget jag kan fota, tycker jag har fotat allt redan :P funderar på fler natur bilder men det känns tråkigt nu när det är så mörkt ute. Aja jag får se vad jag kommer på.

tävling


jag är med i en tävling hos malin där temat är: bästa bilden 2009!
det var verkligen ett svårt tema men denna bild är en av de bästa jag har tagit.
första pris i tävlingen är pop up flash diffuser hos fotofyndet!
Nu håller jag bara tummarna att det går bra för mig.
önska mig lycka till!

the first day



fotade katten lite igår, och det var inte lätt ska jag säga. Även fast hon låg ner lyckades det bli 45 suddiga kort av 51 :P Ja för hade hon huvudet åt vänster var det självklart att hon skulle vända det åt höger precis när bilden togs. så typiskt, men den här bilden var nog den bästa som jag lyckades ta.

Första dagen i skolan är iallafall avklarad. Inte världens jobbigaste dag som tur är, men det ändrar sig sälert snart.

Ska snart ner på bowlingträning så det blir ett inlägg när jag kommer hem igen!!

byebye :)

jag har bestämt mig


denna bild fotad i raw.

Nu är jag gett upp. Hehe nä men jag har en lång tid försökt lista ut hur jag får mina kort bättre. har alltid fotat i jpeg format, men efter att legat och läst runt på olika bloggar och hemsidor såg jag att många av de rekomenderade att fota i raw. Så vad gör jag?! Jo greppar kameran och byter från jpeg till raw.

Tog bara några test bilder och kollade på bilderna i kameran. Min första tanke var då: men det är ju ingen skillnad :O.. Efter några sekunder slog det mig att kanske photoshop kunde hjälpa, så inte med bilderna i datorn och direkt öppna photoshop.

Efter att jag hade lekt lite med nivåer, kontrast och ljusstyrka såg jag skillnaden. Det var som natt och dag, så från och med ska jag fota i raw format. Det ända negativa är att bilderna tar så stor plats men det skiter jag i nu. :)

äntligen tillbaka



Jag har äntligen lyckats bli frisk. Är fortfarande lite snorig med det överlever jag. Det mesta jag har gjort under helgen är att sova och kolla på film. Har inte orkat gjort så mycket mer, men igår var jag iväg för att fira min kusin som fyllde år förra veckan. Vi satt där några timmar och eftersom hon hade fått en kamera så visade jag henne det viktigaste med kameran. Fotade även denna bild ut genom hennes fönster. Är ganska nöjd det ända dåliga är att jag helt och hållet hade glömt bort att ison var alldeles för hög :P Snacka om att jag blev sur när jag fick in bilderna på datorn.

Imorgon börjar skolan oxå. Känns riktigt skönt att ha något att göra på dagarna igen. Det ända som är tråkigt är att det är sista terminen med min klass innan vi splittras. Jag kommer verkligen sakna alla, och jag hoppas att jag iallafall har kontakten med så många som möjligt!

Ska nu iallafall fixa några saker tills imorgon.. hörs snart!

vi syns på måndag

hej alla! jag har ingen lust att blogga just nu. Så jag ska bli frisk tills på måndag så börjar jag blogga på riktigt då.

hoppas ni får en bra helg :)

hoppsan :P

hej alla!

sorry för dålig uppdatering men jag har haft fullt upp idag( om man kan kalla det så) kl 11 i dag åkte jag och mamma till vårdcentralen för att kolla upp min hals. Självklart fick jag inge penselin så där satt man nästan 2 timmar i onödan. Åkte sen hem för att sova bort en halvtimme. Startade en film och satt och kollade runt på datorn. Hade bloggtorka precis då så därför kom det inget inlägg under dagen. Sen råkade jag somna framför tvn i nästan en och en halv timme nyss så jag tror att jag har sovit väldigt mycket idag :P Hoppas bara att jag kommer kunna somna ikväll!! Jag lovar att det blir mer uppdateringar imorgon.

godnatt :)

nu är jag glad :)

hej alla!! även fast jag har on i halsen är jag jätte glad, och det är på grund av er.


sorry om det blev en suddig bild. Jag vet att det inte är många och jag är nästan säker på att det kommer sjunka imorgon men självklart hoppas jag inte det. Som sagt jag kollar inte på någon annans statestik utan bara på min egen.

men nu ska jag sova och drömma sött godnatt :)

roses







hej alla!
förskylningen är kvar och halsen blir bara värre. Jag äter is som om det vore godis bara för att det kyler så bra.
Har iallafall dragit ihop några bilder som jag blev riktigt nöjd med. Ge mig gärna kritik om mina bilder. Och snälla även negativa saker.
Ska äte om en stund och sen dra hem till mamma så vi hörs sen!

lite depp för musik

hej alla!

jag ligger här nu på min soffa och funderar på att krypa till sängen snart. Är lite små deppig av min musik. Jag går ofta runt och sjunger, eller egentligen sjunger jag hela tiden men nu när jag har ont i halsen går inte det.. Inte kul speciellt när jag har hittat jätte många bra låtar som bara väntar på att bli förstörda av min djungelvrål :P
Jag hoppas verkligen att min hals bli bättre snart För jag gillar inte att vara tyst :) plus att jag vill ha sommar nu!! Ingen mer kyla nej! Jag vill ha shorts:P
Nu ska jag gå och drömma om jordgubbar och glass ha det så bra inatt.


tävling


fotograf: caroline olofsson [jag]
jag är med i denna fototävling!!
änmäl dig du oxå.. första pris är en reflexskärm. Jag håller tummarna nu eftersom jag länge har tänkt beställa en :) temat är byggnader så har du en bra bild är det bara att anmäla sig. 10 januari slutar tävlingen så sätt fart :)

kod mallar

hej alla!

jag ligger just nu på soffan, vilket jag har gjort hela dagen :P halsen är inte bättre och både mamma och pappa tror att det är halsfluss som krypt in. Inte världens roligaste sak att höra på ett lov men det är väl bara att bita ihop.

Jag har iallafall legat och gjort om en hel stilmall på min andra blogg så jag tror att den kodmallen kommer hamna på den här bloggen när jag får tillbaka min dator som fortfarande är utan hårddisk :P

Nu ska jag ta fram lite pennor och papper och rita tror jag, men först ska jag nog klä på mig eftersom jag fortfarande har myskläder på mig :D

hörs sen!

nej nu orkar jag inte mer...

Halsen är svullen så det gör förj*vligt ont att svälja.. ska ta en ipren,halstablett, leta reda på något varmt att dricka och starta en film för att snart krypa ner i sängen. Att tvinga mig själv att sitta uppe med denna hals är bara tortyr.

Hoppas alla som läser detta korta inlägg har sluppit förskylningar detta lov, själv har jag haft det exakt hela jullovet :P

godnatt alla vi syns imorgon!

byebye dator .'(

okej xD kanske inte så dramatiskt men det känns faktiskt så. Har lyckats få någon skit på min hårddisk så den är nu påväg någonstans för att fixas. Pappas kompis har tagit hem den till sig för att hjälpa mig. Jag har som tur är en extra dator som jag kan använda men jag har inga bilder på den här datorn så det blir bara text. Plus att det känns hemskt att inte sitta vid min dator så jag tror inte att jag kommer blogga så farligt mycket, eller så kommer jag det bara för att jag inte har något att göra. Det syns senare iallafall.

wow starwars!!

Hej alla!!

Jag ligger just nu i soffan med datorn i knä. Hör och häpna att det är starwarspå tv :O Jag som älskar det.. hehe..
Jag vet inte ens vilken av filmerna det är, plus att jag förstår inte ordningen.
Gjordes den första filmen sist?
och den sista filmen först?
och vilken film gjordes i mitten?


Nä jag fattar inget av det. tur då att jag inte gillar filmerna :p

Hur har ni alla planerat resten av erat jullov?? Själv har jag tänkt att bara ta det lugnt, och vänta på min egen julklapp som jag köpt till mig själv. Den ska komma på tisdag men känner jag affären rätt så kommer den om 2 veckor. aja. Nu ska jag kolla runt lite på internet och önska mig saker jag inte har råd med. Uräkta för ett menningslöst inlägg :D

nytt år 2010!





Gott nytt år måste jag bara säga till alla. hoppas alla har haft ett bra 2009.
Jag ser verkligen fram imot ett nytt år och nya upplevelser.

Min nyårs afton var inte så speciell. Den började med middag hemma hos mamma och åkte sen vidare till natta. Självklart försökte jag också fota fyrverkerierna och det var nog ett av det svåraste att fota. Vet inte hur många bilder jag tog men bara två stycken blev bra. Så nu är det bara att vänta ett år innan jag kan prova igen. :P


RSS 2.0